Ghid de preventie 2016

coperti-7-volume-evantai600Medicina de familie reprezintă pentru mulți dintre noi calea de a întâlni OMUL, la toate și fiecare dintre vârstele lui, în toate ipostazele lui – omul sănătos sau bolnav- și de a răspunde lui după nevoile sale, iar comunității din care face parte, după priorități.

Algoritmul deprinderii acestui parcurs presupune deschidere, curiozitate, dăruire, lupta cu timpul la dispoziție si cu șabloanele instaurate de rutina constrângerilor organizatorice. Profesionalizarea acestui parcurs presupune, între altele, existența unor instrumente clarificatoare.

Ghidul de prevenție (Stilul de viață sănătos și alte intervenții preventive prioritare pentru boli netransmisibile, în asistența medicală primară) este un astfel de instrument, dedicat în primul rând profesioniștilor din asistenta primara, medici de familie și asistenți medicali, în scopul familiarizării acestora cu conceptele moderne ale domeniului medicinei preventive. Deopotrivă, el este un vehicul educațional destinat sensibilizării publicului larg și creării acelei platforme generale de înțelegere fără de care, bătălia pentru păstrarea/recâștigarea sănătății, nu poate fi decât o luptă fără sorți de izbândă.

Ghidul a fost realizat în cadrul proiectului:RO19.04 „Intervenţii la mai multe niveluri pentru prevenţia bolilor netransmisibile asociate stilului de viaţă în România” – Programul RO19 „Iniţiative în sănătatea publică”. Promotor: Institutul Național de Sănătate Publică. Parteneri: Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei,  ALIAT – Alianța pentru Lupta împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor.

O prezentare detaliata a celor 7 volume gasiti AICI. Ghidul poate fi descarcat in format electronic, gratuit.

ghid_preventie_vol1ghid_preventie_vol2fghid_preventie_vol3fghid_preventie_vol4fghid_preventie_vol5fghid_preventie_vol6fghid_preventie_vol7f