Conferinta 2022

ÎMPREUNĂ PENTRU ASISTENȚA PRIMARĂ!

BRAȘOV / Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania Brașov

Conferința AS-PRIM, aflată la prima ediție, reunește între 15-17 Decembrie 2022, la Brașov, personalități medicale din plan național și internațional din diferite arii de specialitate din asistența medicală primară.

Elementul central și de noutate al acestei conferințe este promovarea colaborării multidisciplinare a profesioniștilor din prima linie a sistemului de sănătate.

În secțiunile conferinței vom surprinde aspecte clinice variate din zona preventivă și curativă dedicate copiilor, adolescenților, adultului tânăr, cu accent pe probleme de sănătate specifice de gen, precum și problematica complexă a vârstnicului. Formatul conferinței va fi unul on-site permițând atât sesiuni plenare cât și ateliere de formare în abilități. Pentru un număr limitat de sesiuni vom avea la dispoziție și un format on-line.

Evenimentul este adresat medicilor și asistenților medicali din medicina de familie, școlară, de urgență, din serviciile paliative, de recuperare, medici specialiști de ambulator, epidemiologi, specialiști igienă sau sănătate publică sau chiar personalului din servicii medico-sociale sau specialități conexe cum ar fi psihologi, terapeuți, stomatologi, farmaciști.

Conferința națională AS-PRIM răspunde necesității acestor profesioniști de a susține comunicarea printr-o platformă comună, având ca element central de coeziune medicina de familie, și este proiectat pentru a promova schimbul de experiență, pentru a putea implementa cele mai actuale recomandări în cercetarea medicală, pentru a stabili protocoale de colaborare în vederea coordonării îngrijirilor, pentru proiecte de cercetare.

Acest eveniment este posibil în cadrul parteneriatului dintre Universitatea Transilvania, prin Facultatea de Medicină din Brașov, și Asociația Medicilor de Familie Brașov 2008 și își propune să transforme platforma conferinței într-un forum al calității în educația din asistența medicală primară, cu un accent deosebit pe interdisciplinaritate.

 

Conf. Dr. Med. Andrea Elena NECULAU
Președintele Conferinței AS-PRIM
Președinte Asociația Medicilor de Familie din Brașov 2008