Film și dezbatere despre violența asupra femeii

Eveniment organizat de AMF Brasov şi Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Data: 28.11.2018

Locația: Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

În toată lumea, între 25 noiembrie și 10 decembrie, zile dedicate Activismului Împotriva Violenței asupra Femeilor, se organizează acțiuni de informare și conștientizare a acestei probleme.

Asociația Medicilor de Familie Brașov vă invită la o dezbatere altfel, pe tema violenței în familie, într-un cadru primitor oferit de Centrul Multicultural al Universității Transivania.
După vizionarea filmului documentar Behind Closed Doors, în regia lui Anna Hall, nominalizat la premiile BAFTA, oferit de British Council, prin Asociația Artburg, vom continua cu o discuție pe tema violenței domestice din perspectiva importanței abordării multidisciplinare în rezolvarea cu succes a unui caz, având alături de noi membri ai rețelei pentru prevenirea și combaterea violenței domestice din Brașov.
Invitatele speciale ale acestei seri sunt:
Iolanda Beldianu – Lector univ. dr., Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, președinta asociației Pas Alternativ
Liliana Ștefănescu Goangă – avocat partener la Societatea Civilă de Avocați „Ștefănescu-Goangă & Asociații”, avocat colaborator Adăpostul de criză Esther.
Daniela Lupu – asistent social principal, reprezentant Cabinet Individual Asistență Socială.

Eforturile care se fac în sensul reducerii cazurilor de violență împotriva femeilor sunt tot mai multe, atât legislative cât și din partea celor implicați direct în acest domeniu, dar numărul și gravitatea acestora continuă să ne uimească.
Important pentru a îndrepta această situație este să nu mai fim indiferenți la suferințele celor din jurul nostru și să acționăm pe toate căile pentru o mai bună informare și susținere a femeilor aflate în această dificultate.

Vă așteptăm!