Dialoguri medicale româno-olandeze

Medicina de familie din România are o relație deja tradițională cu cea din Olanda. De-a lungul anilor s-au desfășurat, cu sprijinul voluntar al medicilor olandezi, proiecte de modernizare a medicinei de familie care au vizat dezvoltarea de ghiduri de practică, modele de management al cabinetului și de management al calității.

În spiritul tradiției deja create, s-a lansat și în județul Brașov, încă de anul trecut, seria unor întâlniri bilaterale româno-olandeze.

Facultatea de Medicină din Brașov a venit în întâmpinarea acestei colaborări, oferindu-se să fie gazda evenimentului din acest an, în acest fel arătând  deschiderea și sprijinul pentru dezvoltarea componentei academice a medicinei de familie.

În data de 25.09.2018, în Aula Universității Transilvania din Brașov a fost găzduită întâlnirea dintre medici de familie din Olanda și cei din județul Brașov.

Evenimentul a fost organizat de către disciplina de medicina familiei din cadrul Departamentului de Științe Fundamentale, Clinice și Profilactice al Facultății de Medicină din Brașov, în parteneriat cu Asociația Profesională a Medicilor de Familie din Brașov.

Tema abordată a fost modalitatea de creștere a calității în cabinetele de medicina de familie din perspectiva ambelor țări.

Prezentarea cu titlul “Calitatea actului medical – cum putem învăța unii de la alții” făcută de către dl. dr. Arie van Beelen a ridicat multe întrebări din partea medicilor de familie români care au dorit să afle cât mai multe detalii, iar dialogul a curs deschis și amical.

Ne dorim să replicăm acest eveniment și pe viitor antrenând cât mai mulți medici din comunitatea locală.

Mulțumim pe această cale, pentru oportunitatea creată, dnei dr. Cassandra Zwaan-Gagenel, medic de familie în Olanda, care de peste 20 de ani, este sufletul și coordonatorul acestui proiect de colaborare cu România.