Comunicat de presă

 

 

AS-PRIM, ÎMPREUNĂ PENTRU ASISTENȚA PRIMARĂ!

Prima Conferință brașoveană pentru Asistență Medicală Primară organizată într-un mod interdisciplinar

Conferința AS-PRIM, aflată la prima ediție, se desfășoară la Brașov între 15-17 decembrie 2022, la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania Brașov. Este cel mai important eveniment organizat în acest an de Asociația Medicilor de Familie din Brașov, care împlinește 14 ani de activitate,  alături de Universitatea Transilvania din Brașov, prin Facultatea de Medicină, partener în organizarea acestei conferințe interdisciplinare.

Prima Conferință brașoveană pentru Asistența Medicală Primară organizată într-un mod interdisciplinar la Brașov reunește timp de 3 zile personalități medicale din plan național și internațional, aparținând diferitelor arii de specialitate din asistența medicală primară. Elementul central și de noutate al acestei conferințe este promovarea colaborării multidisciplinare a profesioniștilor din prima linie a sistemului de sănătate.

În programul conferinței vor fi prezentate lucrări științifice variate din zona preventivă și curativă dedicate nou-născutului, copiilor, adolescenților, adultului tânăr, cu accent pe probleme de sănătate specifice de gen, precum și problematica complexă a vârstnicului. Vor fi lucrări practice și workshopuri susținute de specialiști cu experiență pregătiți să dăruiască din cunoștințele și abilitățile lor pentru a putea oferi îngrijiri de calitate pacienților.

Vor fi abordate și probleme legate de deficitul resursei umane în sănătate, cu accent pe asistența medicală primară, și dezbătute posibile soluții.

Evenimentul se adresează medicilor și asistenților medicali din medicina de familie, școlară, de  urgență, din serviciile paliative, de recuperare, medici specialiști din ambulator, epidemiologi, specialiști in igienă sau sănătate publică și, de asemenea,  personalului din serviciile medico-sociale sau din specialitățile aliate, cum ar fi psihologi, terapeuți, stomatologi, farmaciști.

 

Conf. Dr. Andrea Neculau, Președintele Conferinței AS-PRIM, președintele Asociației Medicilor de Familie din Brașov 2008: “Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Transilvania, care susține în mod constant eforturile de formare a cadrelor medicale. În cadrul conferinței vom avea speakeri consacrați din țară și din străinătate care vor aborda teme interdisciplinare cu elemente de noutate în cadrul sesiunilor plenare și al atelierelor practice”.

 

Prof. dr. Marius Alexandru Moga, decanul Facultății de Medicină din Brașov: “Este un eveniment complex, care pune în lumină problematica din prima linie a asistenței medicale primare, la care participă cadre didactice ale Facultății de Medicină din Brașov precum și invitați din țară și din străinătate“.

 

Startul primei zile a evenimentului este dat în 15 decembrie, începând cu ora 9:00,  de Cursul PRECONFERINȚEI, unde vor fi prezentate lucrări interesante și de actualitate sustinute de lectori cu expertiză în domeniu. După cursul preconferinței urmează Sesiunile plenare cu subiecte captivante, interdisciplinare și aplicabile care vor alterna cu workshopuri și atelierele practice într-un program variat, dedicat tuturor etapelor vieții.

În cadrul conferintei va avea loc și un program social surpriză, reprezentat de momente artistice, muzicale, expoziții de pictură și fotografie ale artiștilor din domeniul medical, elevilor și studenților.

”Eco Friendly”. Conferința AS-PRIM va fi prima conferință din Brașov dedicată asistenței medicale primare organizată într-un mediu cât mai prietenos cu natura.
Conferința AS-PRIM și-a propus să atragă atenția și asupra importanței de a proteja mediul înconjurător. Astfel, se vor lua toate măsurile pentru a reduce utilizarea materialelor nereciclabile, accesul la programul conferinței se va face prin scanarea unui cod QR, pentru a limita utilizarea materialelor din hârtie, iar colectarea deșeurilor se va face separat în funcție de natura lor.

Evenimentul este creditat de CMR, OAMMGMR, Colegiul Farmaciștilor, Colegiul Stomatologilor.

Site-ul oficial al conferintei poate fi vizulizat aici https://as-prim.com/ . Este locul unde se pot găsi toate informațiile legate de eveniment, precum și programul conferinței.

Mulțumim,

Echipa AMF Brașov,

__________________________

ÎMPREUNĂ PENTRU ASISTENȚA PRIMARĂ!

Conferința Profesioniștilor din
Asistența Medicală Primară

15-17 Decembrie 2022

BRAȘOV / Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania Brașov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *