COMUNICAT

 

COMUNICAT

 

26.01.2024

 

Asociația Medicilor de Familie Brașov semnalează că procedurile desfășurate în data de 25 ianuarie 2024, conform știrii https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/perchezitii-intr-un-dosar-de-obtinere-ilegala-de-fonduri, prin care mai multe cabinete de medicină de familie din județul Brașov au fost percheziționate, aduce prejudicii grave de imagine, nu doar persoanelor la care au fost efectuate percheziții, ci întregii comunități a medicinei de familie. Titularii Cabinetelor la care au fost desfășurate percheziții au pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele justificative solicitate pentru perioada de verificare octombrie 2020 – octombrie 2021.

Menționăm că ancheta desfășurată privește la acest moment fapte, nu persoane. Faptele deduse cercetărilor sunt aferente perioadei de pandemie Covid, când medicii de familie au fost prezenți în prima linie cu implicare, compasiune, grijă și atenție pentru pacienți. Precizăm că, în contextul acestor verificări, medicii de familie vor depune întreaga diligență pentru ca, prin solicitarea accesului la fișele pacienților, să nu se încalce confidențialitatea datelor cu caracter personal și a datelor de sănătate ale pacienților.

Asociația Medicilor de Familie Brașov readuce în atenție faptul că pe toată perioada pandemiei medicii de familie au fost alături de pacienți cu toată dăruirea necondiționat, prin activități de monitorizare permanentă, astfel că orice acțiune care umbrește și pune la îndoială profesionalismul și buna practică a medicilor de familie într-o perioadă extrem de grea, ne afectează relația, în primul rând, cu pacienții noștri și nu răspunde scopului profesiei noastre, acela de a-l pune în centrul acțiunilor cu prioritate pe pacient.

Asocierea cabinetelor de medicină de familie cu astfel de acțiuni este încă un element grav care ne îndepărtează și mai mult de focusul activităților și abilităților noastre principale – medicină, prevenție, educație în sănătate, multidisciplinaritate, încredere, respect, profesionalism, asumare, responsabilitate.

Asociația Medicilor de Familie Brașov crede într-o soluționare corectă care să reabiliteze gravele prejudicii de imagine aduse cabinetelor de medicină de familie, precum și să reducă impactul emoțional decurgând din astfel de acțiuni, creat atât medicilor de familie, cât și pacienților.

 

Conducerea AMF BRAȘOV

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *