Medicii de familie înoată pentru copiii cu autism

Medicii de familie înoată pentru copiii cu autism și în acest an la Maratonul celor 24 de ore de Înot, în 6-7 mai 2017, pentru susținerea și promovarea activității Asociației Copiii de Cristal din Brașov. Misiunea noastră este să strângem 1 leu pentru fiecare 1 metru înotat!

Asociația Profesională a Medicilor de Familie 2008 (www.amfbv.ro) are ca scop dezvoltarea și afirmarea specialității medicilor de familie. Anul acesta continuă participarea activă la conștientizarea autismului prin înscrierea încă o dată cu o echipă, 1Medicii, la Maratonul celor 24 ore de înot. Medicii de familie recunosc și
apreciază activitatea și efortul Asociației Copiii de Cristal în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist și încearcă să ajute și ei prin acest proiect. (Suma anuală necesară pentru acoperirea cheltuielilor de terapie a unui singur caz social este de aproximativ 6.000 de lei). Totodată, ne dorim să dăm un exemplu pacienților noștri pentru promovarea și practicarea sportului și a unui stil de viață sănătos.

Asociația Copiii de Cristal (www.copiiidecristal.ro) a fost înființată în anul 2006, la Brașov, de către un grup de părinți de copii cu autism şi alte tulburări asociate, din dorința şi necesitatea, totodată, de a le oferi acestor copii şansa de a beneficia de servicii de asistență şi terapie specializată, servicii care, din păcate, lipsesc din asistența publică garantată de statul român. Asociația este membru fondator F.E.D.R.A. (Federația pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în spectrul Autist – www.autismfedra.ro).

Maratonul celor 24 de Ore de Înot (www.maratonuldeinot.ro) este o competiție care are loc anual la Brașov, la începutul lunii mai, și care, prin perseverența organizatorilor, a ajuns în acest an la a 23-a ediție. Competiția este
înscrisă în calendarul Federației Romane Sportul Pentru Toți și este o competiție sportivă de masă. La aceasta participă aproximativ 300 de persoane, ea fiind reflectată în presa locală și națională, atât în cea scrisă, cât și la radio și televiziuni.

Deviza organizatorului Maratonului, Ionuț Horia, „facem MIȘCARE pentru a câștiga SĂNĂTATE, sportul ne învață să fim mai BUNI și în același timp să ne depășim limitele”, a rezonat cu menirea noastră de doctori, dar și cu scopul nostru uman de a ne depăși limitele și a înțelege cât mai mult diversitatea și nevoile copiilor cu autism.

Ajutați-ne să reușim! Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați!

 

==> Contract de sponsorizare maratonul de inot (pdf)

==> Pliant AMFBV – Maraton inot 2017

==> Echipa AMFBV 2017 + regulament

 

Dacă doriți să ne fiți alaturi pentru a ne atinge acest scop aveți următoarele posibilități de a dona:
1. Online: http://www.copiiidecristal.ro/doneaza/
2. În contul „Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Brașov 2008” IBAN RO39BRDE080SV52902950800, deschis la Banca BRD Brasov, cu mențiunea: “MARATON INOT”
3. La standul amenajat de noi în holul Bazinului Olimpic Brașov in zilele Maratonului de înot – 6-7 mai 2017 (între orele 10:00-10:00)
Vă mulțumim.

 

 

 


Scurt istoric

În 14-15 mai 2016 medicii de familie din Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brașov au lansat o acțiune umanitară de susținere a copiilor cu autism intitulată: „Medicii de familie înoată pentru copiii cu autism la maratonul celor 24 ore de înot”. Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați fost atunci alături. Suma strânsă în acest proiect pe toate căile (sponsorizări și donații la standul amenajat la bazin în perioada maratonului), s-a ridicat la
12710 RON. Astfel, datorită implicării noastre, a fiecăruia dintre noi, 2 copii cu autism au beneficiat timp de un an de terapie psihologică specifică în cadrul Asociației Copiii de Cristal. A fost o provocare la care am făcut față foarte
bine, ne-am depășit limitele, am trăit o experiență intensă și frumoasă, am învățat multe, ne-am împrietenit, am râs, am plâns, ne-am îmbrățișat și ne-am încurajat, am făcut sport, am înotat frumos chiar, am arătat că ne pasă de oamenii de lângă noi și că se poate să facem mai mult pentru ei, dacă ne dorim asta.