Maratonul celor 24 Ore de Înot

     Medicii de familie din Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brașov 2008 își propun participarea activă la conștientizarea autismului. În 14-15 mai 2016 înoată la a 22-a ediție a Maratonului celor 24 Ore de Înot pentru susținerea și promovarea activității Asociației Copiii de Cristal din Brașov.
     Asociatia Profesionala a Medicilor de Famile 2008 (AmfBv2008) are ca scop dezvoltarea și afirmarea specialității medicilor de familie și, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului din acest an (2 aprilie), a lansat o provocare membrilor ei, aceea de a participa cu o echipă la Maratonul Celor 24 de Ore de Înot, încercînd să strîngă cîte un leu pentru fiecare metru înotat pentru copiii cu autism. (O echipă de amatori înoată de obicei la acest Maraton între 30.000 si 50.000 de metri.).
 
logo 1Medici-alb     Medicii de familie recunosc și apreciază activitatea și efortul Asociației Copiii de Cristal în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist și încearcă să ajute și ei prin acest proiect. (Suma anuală necesară pentru acoperirea cheltuielilor de terapie a unui singur caz social este de aproximativ 6.000 de lei). Totodată, ne dorim să dam un exemplu pacienților noștri pentru promovarea sportului și a unui stil de viata sănătos.


Misiunea noastră pentru acest proiect este:

1 leu pentru fiecare 1 metru inotat!

Medicii de familie din Brașov înoată pentru Copiii de Cristal la Maratonul celor 24 de ore de Înot!

     Asociaţia Copiii de Cristal (www.copiiidecristal.ro) a fost înființată în anul 2006, la Brașov, de către un grup de părinţi de copii cu autism şi alte tulburări asociate, din dorinţa şi necesitatea, totodată, de a le oferi acestor copii şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care, din păcate, lipsesc din asistenţa publică garantată de statul român. Asociaţia este membru fondator F.E.D.R.A. (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în spectrul Autist). Federația are drept scop crearea și păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea și sprijinirea persoanelor cu tulburări din spectrul autistic (TSA) și a familiilor acestora. F.E.D.R.A. este membră a organizaţiei Autism Europe.

maratonMaratonul celor 24 de Ore de Înot este o competiție care are loc anual la Brașov, la începutul lunii mai, și care, prin perseverența organizatorilor, a ajuns în acest an la editia a 22-a. Competiția este înscrisă în calendarul Federației Romane Sportul Pentru Toți și este o competitie sportivă de masă. La aceasta competiție participă aproximativ 300 de persoane, ea fiind reflectată în presa locală și națională, atât în cea scrisă, cat si la radio și televiziuni.

     Deviza organizatorului Maratonului, Ionuț Horia, „facem MISCARE pentru a castiga SANATATE, sportul ne învață să fim mai BUNI și în același timp să ne depașim limitele”, a rezonat cu menirea noastră de doctori, dar și cu scopul nostru uman de a ne depăși limitele și a întelege cât mai mult diversitatea și nevoile copiilor cu autism.

     În speranța că ne puteți sprijini să ajutăm copiii beneficiari ai Asociatiei Copiii de Cristal, vă multumim pentru sponsorizarea și încrederea pe care ne-o acordați.

Coordonator proiect:
Anca Lăcătuș